luni, octombrie 11, 2010

Mamaica mea ...

A mea, a noastra ... a tuturor ... pentru ca a avut muulti nepoti pe care i-a iubit foarte mult.
O fiinta atat de draga, de calda si de buna, care nu vroia niciodata sa supere pe nimeni, care se consuma si traia toate cele mai puin bune in ea, dar cele bune le impartea cu toata lumea ... Si acum mi-o inchipui ... cu parul care nu apucase sa albeasca de tot , ochii albastrii si privirea blanda, picioarele atat de obosite si bonlavioare de atata stat in picioare, mainile ei magice cu care facea o mancare atat de buna si specialitati ca: turta in foi, cozonacii, labutele, scovergile, colorezii  ... iubirea ei nemarginita pentru copii si nepoti, devotamentul fata de tataicu ...
Asa m-a cuprins un dor ... as avea atatea sa ii spun ...
Tin minte si acum ... in noiembrie, la cateva zile de la aniversarea mea ... s-a stins ... tocmai cand trebuia sa o vizitez la spital, sa imi ureze personal la multi ani.Dar nu a mai apucat.
Au trecut multi ani de atunci dar imi aduc aminte ca si cum ar fii fost ieri .
As vrea sa ma pot duce mai des pe la mormantul ei , sa ii duc flori si sa ii mai povestesc cateceva ... dar spre marea mea rusine ...am ceva vreme de cand nu am mai fost.In schimb ,cand vad o batranica pe strada, ma gandesc la mamaica mea, iar cand aud vreun copilas ca striga la mamaica lui , chiar asa ... ma ia un fior ... putini nepoti foloseste acest cuvant in loc de mamaie sau bunica.
As fii vrut sa fie un post mai special ... in care sa ii pot "reda" prin cuvintele mele  chipul si sufletul atat de frumos, insa nu pot ... nu ma pot concentra ... stiu doar ca mi-e dor , stiu doar ca imi lipseste ... MAMAICA mea ... Sa se odihneasca in pace !

7 comentarii:

DoarATAT spunea...

Bună Ziua !
Doamnei Flore !
~
Oh ! Doamne Dumnezeule !
Aşa e ... comemorarile ... atunci când "durerile" trec, rămânând nostalgiile, zâmbetele, Iubirile ... şi iar tresărim !
~
Acum ... plâng.
~
Prea des aud pe stradă: Tati ! ...
... iar în casă NU !
~
tresar şi plâng ... şi abia mai exist ...
~
Cornelius,

PS: Te rog Doamne Dumnezeule ! Fie după Voia TA !
... dar plâng ...
~,

Flore... spunea...

Cornelius : off... nu a fost intentia mea sa supar pe cineva ... am vrut doar sa redau frumusetea mamaicii mele de care imi este dor..
Totul o sa fie bine!

adriana spunea...

Dumnezeu sa o odihneasca in pace!

DoarATAT spunea...

Buna Ziua !
~
Minunatul dumneavoastra articol (intr-un anumit "fel", comemorativ !), este doar un PISC al Muntelui de trairi si sentimente ... personale.
Chiar daca "forma" este perfectibila, "fondul" tradeaza, sau, mai degraba reliefeaza partea emotiva ... a dvs. !
Cele cateva cuvinte (pentru cititor), sunt de fapt ... zeci, sute, poate mii de AMINTIRI renascute (re_trezite) unei nevoi imediate. Poate de afectiune. Poate de compasiune. Poate de aparare.
~
Aceleasi cuvinte ... altor cititori, dau rezonante diferite ! Existenta unui dialog (chiar si in "Virtual"), de asemenea ... aranjeaza, lucreaza benefic.
~
Marturisesc insa ca si EU am avut "temeri" (s-au dovedit ... fara "sustinere") dupa ce am dat drumul comentariului.
Dar ... a fost bine ! Mie mi-a folosit ! Va multumesc din Inima !
Si doar sa-mi iertati (uneori, este nevoie) amplitudinea mesajului.
~
Fericiti sunt cei ce lasa in urma lor Iubire din IUBIRE !
...
~
Cornelius,

PS: Multe bunătăţi ne făcea (mai am două surori) nouă Tataie ...
(GATA ! Am vorbit prea mult doar despre mine !)
Doamnă Flore, am recitit ... întradevăr aveţi câteva lucruri de făcut: în "exterior", dar mai ales înspre Sinele dvs.
Doar dumneavoastră ! (Si NU este greu ... chiar daca "dureaza" ceva timp)...
~,

Flore... spunea...

Cornelius: Nu am pentru ce sa va iert, ma bucur ca puteti fii sincer si ca va exprimati exact ceea ce simtiti, nu va ascundeti sub masca .
Astept mai multe detalii de la partea :"aveţi câteva lucruri de făcut: în "exterior", dar mai ales înspre Sinele dvs.Doar dumneavoastră ! (Si NU este greu ... chiar daca "dureaza" ceva timp)... " ...fiti mai explicit ... accept critici,sfaturi cu mare drag si recunostinta.

Flore... spunea...

Adriana: Dumnezeu sa o odihneasca! multumesc!

DoarATAT spunea...

Bună Ziua ! ~ Doamnei Flore !
~
Oof ! Ce pot să spun acum, după atâta timp ? (mai ales că sunt "interzis" VĂZÂND, constatând ... lipsa de comentarii, la articolele ce au urmat ! Iar aici, în partea de jos a "ferestrei" am un semnul exclamării, într-un cerc roşu, cu avertizarea: "Atenţie: conţine conţinut neautentificat" ! Staţi liniştită ! Problema, desigur este doar la mine ! Atâta doar, că ... EU NU ŞTIU ... cine va primi acest mesaj ! Nici în telefon nu am încredere ! Trebuie neapărat ... să ne vedem !)
~
Referitor la întrebarea dvs. :

Fiecare ARE DE "DUS" o luptă personală ... a CREŞTERII Spirituale ! Omul este o fiinţă socială ! Singur NU va reuşi ! Rugăciunile CĂTRE Dumnezeu, doar ele ... îl ajută, însă nu prea mult ! Fiecare ins în parte îşi construieşte "Înţelepciunea" doar în funcţie de ... ceea ce primeşte (şi îşi ASUMĂ !) de la ceilalţi ! Şi ... ca într-o multitudine de OGLINZI ... restituie, pentru a PRIMI înzecit, însutit, înmiit ! Aici însă, intervin LEGILE (scrise şi nescrise !) ale lui Dumnezeu: adevăratele sentimente care însoţesc orice GÂND, Vorbă, faptă ... acelea DECID ... ce va primi "el însuşi", din ceea ce DE FAPT a dat ! Mai pe scurt: Singuri ~ ÎMPREUNĂ !
~
Dumnezeu, prin Legile SALE, este atât de delicat, atât de tandru, încât niciodată NU ne "dă" ... mai mult decât putem duce !
Atenţie însă !
Avem "voie", avem "dreptul" ... de a refuza ! VAI ŞI AMAR ! ... de aceea ... sinucigaşii, răufăcătorii, necredincioşii ... nu vor ajunge niciodată "ACASĂ", la Doamne Doamne !
De aceea, ştiu, motivul suferinţei mele este LENEA ! Lenea NU către "ceilalţi", ci ... către MINE ÎNSUMI ! Către Familia mea ! (deocamdată !; după ce scap de LENE, mă voi "lupta" ... cu altceva.)
~
Interiorizarea aparţine FIECĂRUIA !
~
Cornelius, :)
Multă SĂNĂTATE pentru ALEXIA !
Doamne ajută !

(posibil să-mi fi "scăpat ... câte ceva", mai sus ! Este dificil să sintetizezi ANI de trăiri, în câteva fraze !) ~,