duminică, februarie 21, 2010

O mana de ajutor pentru Alexia

Marian Coman, fratele lui Geo , a postat pe pagina lui de facebook  in ajutorul Alexiei.Va las sa cititi cat de revoltat este ca multi altii de altfel (si eu ma numar printre ei ) de sistemul din Romania ...
... Dupa cum spuneam ...
Faptul ca traim intr-un stat incapabil sa aiba grija de cetatenii sai, in special de cei ce au o nevoie vitala de sprijin (cum sunt atatia copii) pune adesea oamenii in situatii imposibile. Este dincolo de intelegerea mea cum e posibil ca intr-o tara cu nivelul nost...ru de civilizatie sa nu existe un centru pentru asistenta copiilor cu probleme grave? Cum e posibil ca sa existe copii care sa fie condamnati sa traiasca cu un handicap care, culmea, poate fi evitat. Este de asemenea incredibil cum statul nu intelege ca acesti copii condamnati la a duce un handicap toata viata lor vor obliga statul sa ii sustina cu pensie cand vor fi adulti deci intr-un fel sau altul statul nu poate evita sprijinul pentru acesti copii nefericiti doar ca, daca sprijinul e tardiv, cand copilul a devenit matur si nu se mai poate reface, ce consolare mai poate fi gasita pentru cel condamnat? Ce poate fi in sufletul unui om mare, cand realizeaza ca daca statul il sprijinea la timp nu mai era nevoit sa duca un handicap si mai mult, putea munci pentru a-si asigura singur traiul fara a se mai simti ca o povara pentru cei din jur si pentru societate.
Am facut acest exercitiu de mai sus pentru a incerca sa ma detasez emotional, desi imi e foarte greu. Am vrut sa evidentiez partea rationala a nevoii de sprijin pentru acesti copii, dincolo de partea emotionala.
Alexia este un copil cuminte care merita o viata normala insa incapacitatea unui sistem ii pune pe parintii ei in situatia de a alege intre a renunta la recuperarea copilului lor pentru ca nu mai au resurse si a cere sprijin semenilor.Iubirea pe care o ai pentru copilul tau este dincolo de mandria personala si deci este evident ce decizie sunt fortati parintii Alexiei sa ia.
Fac un apel pentru un sprijin cat de mic pentru ca un copil sa poata duce o viata normala.
In linkul de mai jos gasiti datele de contact ale Sabinei (mama Alexiei) pentru cazurile in care cunoasteti persoane care o pot ajuta.

http://alexiamariapintea.blogspot.com/
Va multumesc.

Si eu iti multumesc Marian !

Niciun comentariu: