miercuri, septembrie 23, 2009

Am intrat si eu pe Twitter dupa ceva timp si cum ma uitam eu sa vad ce am mai pierdut, dau de un articol al Cristinicai de pe blogul lui Iulian-Anton Brudiu care mi-a placut tare mult.
Pe aceasta Cristinica ...am cunoscut-o si eu !

"Sunt oameni pe lumea asta care au o putere extraodinara, aceea de a da viata povestilor. Cunosc oameni care picteaza atat de frumos, incat atunci cand te afli in fata operelor lor ramai fara cuvinte. Cunosc oameni ale caror sculpturi te fac sa vibrezi doar privindu-le. Cunosc oameni ale caror cuvinte asternute pe hartie te transpun intr-o lume de poveste de la prima citire. O cunosc pe ea, fata a carei voce reduce la tacere o sala plina de oameni inca de la primele acorduri ale melodiei scrise chiar de ea.

Eu nu am niciunul dintre aceste talente. La desenat/pictat chiar nu ma pricep. Inca mai desenez casutele asa cum faceam in clasa I-a. De sculptat nici nu poate fi vorba, iar cuvintele imi sunt prietene doar intr-o anumita masura. Desi cant aproape tot timpul prin casa, cred ca sunt definitia antitalentului muzical.

Dar eu, eu sunt….. UNICA. Asta spune lumea despre mine ca sunt unica. Si chiar asa e. Sunt asa cum sunt datorita lor, oamenilor tare dragi mie ce imi sunt mereu aproape. Sunt asa cum sunt pentru ca ele stiu cand sa imi spuna ca gresesc si stiu cum sa ma convinga sa ma opresc sa ma lupt pentru o cauza deja pierduta. Sunt asa pentru ca el ma cunoaste suficient de bine incat stie sa ma faca sa zambesc chiar si atunci cand simt ca pamantul imi fuge de sub picioare. Sunt asa cum sunt pentru ca ea are suficienta rabdare sa ma asculte ore intregi si sa ma sfatuiasca atunci cand imi e mai greu. Sunt asa cum sunt pentru ca ele m-au invatat ce inseamna sa lupti cu morile de vant si sa zambesti chiar daca nu iesi invingator. Sunt unica pentru ca ea stia ca un ceai fierbinte si o prajiturica pot face lacrimile sa dispara. Sunt asa cum sunt pentru ca el m-a invatat ca din cand in cand e ok sa iti deschizi sufletul in fata unui necunoscut. Sunt unica pentru ca de la ea am invatat sa fac cea mai buna cafea la ibric, desi eu nu beau. Sunt asa cum sunt pentru ca ea mi-a aratat ca pot fi eu chiar daca sunt imbracata cu o rochie si am tocuri de 10 cm. Sunt asa cum sunt pentru ca ei m-au invatat sa visez.

In ultimul timp am tot auzit spunandu-se despre mine ca sunt SPECIALA. Si m-am intrebat ce ma face speciala in ochii celorlalti.

Sunt speciala pentru ca oricat de greu imi e, oricat de trista sunt, oricat de multe lacrimi imi curg pe obraz …. eu reusesc sa zambesc.

Sunt speciala pentru ca inca mai cred din tot sufletul ca fericirea sta in lucruri simple. Zambetul unui copil, un fluturas, un buchet de flori, o alee din parc plina de pomi infloriti, o carte buna, o imbratisare, o ora in compania prietenilor. Astea sunt doar cateva dintre lucrurile care ma fac fericita.

Sunt speciala pentru ca inca mai cred in oameni. Stiu ca suna ciudat, dar eu cred ca in fiecare exista ceva bun. Toti ridicam ziduri cu ajutorul carora ne protejam de cei din jur, dar eu stiu ca nu poti sta ascuns in spatele unui zid pentru totdeauna. Eu stiu ca in spatele acelui zid voi gasi un suflet luminos.

Sunt speciala pentru ca stiu ca si in 25 de ani de acum inainte voi ramane cu zambetul pe buze, inconjurata de prieteni, la fel de copilaroasa si visatoare.

Citind ce am scris mai sus, probabil ca vei spune ca sunt complet lipsita de modestie. Ghici ce? Chiar asa este. Asta sunt, cu bune si rele, trebuie doar sa ma cunosti ca sa iti dai seama ca sunt UIMITOARE!"

Cristina Soare

2 comentarii:

Cricket spunea...

I`m still here :)

Flore... spunea...

@Cristinica : ma bucur :P ca nu ai disparut