joi, ianuarie 15, 2009

Nu totul este de vanzare!!!

Am vazut de cateva zile un articol al Cristinicai in care avea ceva argumente pt un concurs pe Hotcity.ro si mi-a atras atentia .... "Totul este de vanzare?" - Mi-am zis ...hai ca ma bag si eu !Pe pielea mea si pe ideile mele!
Eu reactionez destul de urat cand vad discutii de genul acesta!
Din punctul meu de vedere :
Nu este totul de vanzare si asta pt ca :
  • daca ar fii de vanzare sanatatea ... as da totul de pe mine ,as sta pe drumuri daca ar fii nevoie si nu mi-ar ajunge banii din salariu mi-as mai lua un job sau poate ca as cersi as face orice sa ii cumpar sanatatea Alexiei!Sa fie un copil normal , sa mearga in picioruse , sa se bucure de varsta ei de 3 anisori ,sa faca primii pasi singurica asa cum ne dorim cu totii ,i-as cumpara sanatatea si picioruse sanatoase (e adevarat ca dai spaga la doctori ,le mai dai si o atentie ca deh altfel nu se uita nici cu dosu la copil ...asta ca sa ma exprim corect...dar nu dai bani si iti asigura sanatatea!)
  • daca ar fii de vanzare sanatatea as face orice pt parintii mei ,pt fratele meu ,pt surorile mele - ei ,Alexia sunt averea mea
  • daca prietenii ar fii de vanzare mi-as cumpara macar unul ..dar sa il stiu ca este adevarat ca nu e mincinos,ca ma asculta si ca ma sustine !
  • daca o "pisica" buna ar fii de vanzare as inlocui-o :)) - prietenii stiu de ce!!
O poveste a mea :
Daca eu as fii fost de "vanzare" acum as fii trait bine pe picior mare!!!Si spun asta pt ca (avertizez...poveste lunga) in urma cu vreo 10 ani ....pe la veo 15 ani cam asa mamaitza mea din Australia - pe care nu am cunoscut-o niciodata(si am plans mult pt asta ,era visul meu sa o cunosc,plangeam ,visam ca ma intanleam cu ea si nu am reusit) ...a plecat inainte de a ma naste eu din tara ... dar care era destul de bonlava sa mai vina in tara ,nu ii permitea medicul sa plece cu avionul ,noi nu ne puteam duce la ea pt ca nu ne permiteam si tot asa .cand am pierdut-o am suferit foarte mult .,...plangeam zi si noapte ,nu mai stia geo ce sa imi faca - s-a gandit sa ne trimeata in tara un baiat Cornel il chema ...sa se cunune una din noi cu el sa ne poata lua in Australia la ea,urmand sa ne cheme pe rand pe restul membrilor din familie si sa ne stabilim acolo.El a venit ....si din cele trei suroori m-a ales pe mine .Tocmai pe mine!!!
Tin minte ca in momentul in care a intrat pe usa a deschis un geamantan mare unde era o punga imensa de cadou pe care scria wedding day (omg!)Omu vroia romanca pt ca-s mai frumoase si mai vrednice decat australiencele!avea bani ... desi punea si in cap daca vroia!Si era pocait (caah)A doua zi ma pregateam sa ma duc la nunta matusii mele sa o machez ...m-am trezit mai devreme , am luat incaltarile in mana si vroiam sa ies pe usa tip-til sa nu ma auda cand ies ...si il vad ca iese dupa mine sa imi spuna ca vrea sa discute ceva serios cu mine ...i-am zis ca-s in intarziere si ca nu pot ,vorbim deseara-A plecat la niste rude deale lui din tara ,ma tot suna sa vb cu mine si nu am vrut niciodata am zis ca eu nu fac asa ceva cu riscul de a sta in saracie ,cu riscul de a suferii in continuare ca nu imi cunos bunica, cu riscul de a-mi trage familia in jos in loc sa incerc sa ii ajut Eu cea mai mica,cea mai mamoasa ...eu nici pe la 15 ani nu eram dupa bani ...am zis
ca mai bine asa decat departe de casa si sa imi fie mie bine iar familiei mai putin bine fie pt 6 luni cat trebuia sa asteptam pana ii faceam chemarea tatalui meu)
Am plans ,am oftat ... am suspinat ... dar nu am putut oricat vroiam sa ma gandesc la mamaitza mea care avea 80 ani sa sper totusi ca o sa o vad si o sa o cunosc.Din pacate s-a stins ... dupa cativa ani si nu mi-am implinit cea mai mare dorinta pe care o aveam.Acum mi-a ramas dorinta (legata de ea) sa ajung macar o data in viata in Australia la mormantul ei sa ii aprind o lumanare si sa ii duc niste flori ...macar atat !Poate daca si dorintele ar fii de vanzare ...s-ar indeplinii mai usor (bine ...unele s pot indeplini numai cu bani dar de celelalte ?cele sufletesti ?cele de sanatate?iubirea-bine ca stau bine cu ea-?
Deci nu totul este de vanzare ...cel putin nu eu si nu pentru mine!
Alte pareri despre acest subiect aici .
Hotcity.ro ne mai spune : Sa vedem, cea mai buna poveste este premiata cu 1000 eur pentru promovare online. O alegeti voi, votand la comentarii. Modalitatea este explicata aici.Castigatoarea va fi anuntata in aceasta pagina in data de 26 ianuarie.
Poate v-am plictisit ,poate nu ...poate o sa ma votati , poate nu ...Dar eu tot la ideea mea raman nu sunt de vanzare si ...nu totul este de vanzare.PUNCT.

8 comentarii:

Anonim spunea...

Succes la concurs! L-am vazut, ma bag si eu, dar inca ma gandesc. Eu sunt dintre cei care se fac frate cu dracu pana trec puntea :D . Glumesc!

Flore... spunea...

@nina:hehe ..te astept!Bafta!

Anonim spunea...

Din pacate, traim intr-o vreme in care banul ii orbeste pe cei mai mullti ...

Flore... spunea...

@newdada ... da... din pacate,dar tot raman la ideea mea

Anonim spunea...

A si am uitat ceva ... o melodie care sigur o sa-ti placa. Asadar dedicatie "fara numar" pentru toti cei care cred ca totul e de vanzare:

http://www.youtube.com/watch?v=TW0H2yXfnJA

Flore... spunea...

@Newdada : ca mare dreptate ai !!

Unknown spunea...

Iti multumim mult pentru articol si trebuie sa iti spun ca mi-a placut mult povestea ta!

Nikol spunea...

Zuzo,nu vrei sa scriem un roman?????noi doua....despre bunici..Ah??CE ZICI?:)