vineri, octombrie 31, 2008

Mail frumos ...

Am primit ieri un mail de la sora`mea dar nu am avut timp sa il citesc ...de eram la munca la ora 22 ...si suna cam asa:


"Un profesor de filosofie stătea în fata clasei având pe catedră câteva lucruri.Când ora a început, fără să spună un cuvânt, a luat un borcan mare gol, pe care l-a umplut cu mingi de tenis. I-a întrebat pe studenti dacă borcanul este plin si acestia au convenit că era.
Profesorul a luat atunci o cutie cu pietricele pe care le-a turnat în borcan, scuturându-l usor. Pietricelele au umplut golurile dintre mingile de tenis.
I-a întrebat din nou pe studenti dacă borcanul era plin iar acestia au fost de acord că era.
Profesorul a luat după aceea o cutie cu nisip pe care l-a turnat în borcan. Firesc nisipul a umplut de tot borcanul.
I-a întrebat din nou pe studenti cum stătea treaba iar acestia au răspuns în cor "pliiin"!
Profesorul a scos de sub catedră două cesti cu ceai pe care le-a turnat în borcan umplându-l de această dată definitiv.
Studentii au râs.
După ce hohotele s-au domolit, profesorul spus: "Acum as dori să întelegeti că acest borcan reprezintă viata voastră. Mingiile de tenis reprezintă lucrurile importante pentru voi: familie, copii, sănătate, prieteni si pasiunile voastre. Dacă totul ar fi pierdut în afară de acestea, viata voastră ar fi tot plină. Pietricelele sunt celelalte lucruri care contează pentru voi: serviciul, casa, masina, iar nisipul e restul lucrurilor mărunte. Dacă veti începe cu nisipul, nu veti mai avea unde să puneti mingile de tenis si pietricelele. La fel si în viată, dacă îti irosesti tot timpul si energia pentru lucrurile mici, nu vei avea niciodată timp pentru lucrurile importante pentru tine. Acordă atentie lucurilor importante pentru fericirea ta. Joacă-te cu copiii, iesi cu persoana draga în oras la cină, joacă tenis, vei avea suficient timp altă dată să faci curat sau să repari cine stie ce dispozitiv.. Ai, în primul rând grijă de mingile de tenis, ele contează cu adevărat. Stabileste-ti prioritătile, restul e doar nisip."
Unul dintre studenti a ridicat mâna interesându-se ce reprezentau cele două cesti cu ceai. Profesorul a zâmbit:
"Mă bucur că întrebi asta, ele vor doar să arate că, oricât de plină ar părea viata ta, este loc întotdeauna pentru două cesti cu ceai, împreună cu un prieten."

Un comentariu:

Anonim spunea...

da..am mai citit-o undeva..candva..multumesc ca mi-ai amintit-o!