marți, februarie 19, 2008

PRIETENI ?!?!

Dupa o discutie cu cineva mai in varsta , dupa mute ganduri .. ajung la anumite concluzii ...
"Apara-ma Doamne de prieteni, ca de dusmani ma apar singur". Sunt asa satula de miile de "prieteni" care ne-au impanzit vietile. Prieteni de nevoie, prieteni de ocazie, de pahar, interes, plictiseala...Cred ca incet si sigur se pierde notiunea de prietenie... toate cunostintele, vecinii cu care am copilarit ca deh... asa a fost sa fieSi uite asa ai zeci de prieteni de care nu te leaga nici macar un amarat de subiect de conversatie... ne intoxicam existentele cu deseuri umane. De ce?
Dar nu! Ne e teama de singuratate si acceptam cercuri, cerculete de "prieteni". Sa analizam un pic... fiecare grup are asa zisii "lideri de opinie" care sunt trendesetteri de grup, guru celorlalti... ciobanu' turmei care instiga la actiune, inactiune, conflict. Acesti lideri de trib sunt constienti de pozitia lor si nu le pasa nici macar o clipa de binele si intersele grupului.
De cele mai multe ori Grupul, Gasca se sparge in bisericute, care ulterior ajung tabere adverse. Si lucrurile nu se opresc nici macar aici... Nu, NU! Uneori ajung sa se cupleze unii membri intre ei... . Este un real test de maturitate. Se iubesc, se cearta si pe urma isi spala rufele in grup si ce este si mai interesant este ca toata Gasca devine un tribunal.. se arunca cu judecati de valoare in stanga si in dreapta si se formeaza tabere. E trist sa vezi cum "prieteni" de-o viata nu se mai saluta.
Da... prieteni - treziti-va - faceti un test.
  • *De cate ori ai avut nevoie de ajutor si l-ai primit no strings attached?
  • *De cate ori ti s-a intins mana fara sa o ceri, exact cand te prabuseai?
  • *De cate ori ai primit fara sa dai?
  • *De cate ori ai simtit ca gasesti intr-o ora de discutii (nu tete a tete-uri ieftine, usoare) raspunsuri pe care le-ai cautat singur nopti intregi?
  • *De cate ori te-a durut pana la ura si a ai acceptat ce ti se spune pentru a afla ca este pentru binele tau?
TRAGE LINIE! Deschide ochii... si vei vedea cine iti sunt prietenii... vei descoperi ca in primul rand te ai pe tine si ca daca mai ai inca o persoana care stie sa-ti fie prieten ai totul. Si vei invata ca pentru a avea prieteni trebuie sa stii, sa vrei si dai dai totul ca sa fii tu, la randul tau, un adevarat prieten.
Traim o data, timpul investit in ceilalti e pretios. Merita sa facem compromisuri ieftine? Mai bine cu o "gasca" minuscula si reala sau chiar singur, decat o multime de FAKE-uri care iti zambesc larg in fata si te injunghie tot zambind pe la spate. Nu are nimeni nevoie de oameni care se schimba dupa cum bate vantul favorabil, oameni mici, fara caracter... .
Daca nu poti fii tu insuti nu ai nimic, un prieten care iti infraneaza personalitatea fara un motiv palpabil face parte din categoria "lasa-ma sa te las"
Merita si sper sa invete tot mai multi sa faca acelasi lucru, este o dovada de respect de sine, respect pentru viata si respect pentru ceilalti.
Eu deja am obosit !ESTE O LECTIE O SA TIN CONT DE EA !

Niciun comentariu: